Dla wzbogacenia smaku poszukałam przepisu z mlekiem kokosowym. Dodałam niewiele naturalnego słodzika, więc jeśli ktoś bardzo musi mieć mocno słodkie, może dolać więcej.
2 duże porcje lub 4 małe, 1 porcja to ok. 262 kcal lub 131 kcal
1/2 szkl kaszy jaglanej
1/2 szkl mleka kokosowego light
300 g truskawek
2 łyżki syropu z agawy
Kaszę jaglaną porządnie opłucz na sicie i ugotuj na małym ogniu w szklance wody. Kiedy kasza wchłonie całą wodę, wlej mleko kokosowe i gotuj dalej aż do wchłonięcia całego płynu.
Ostudź kaszę i zmiksuj na gładką masę z pokrojonymi na kawałki truskawkami oraz syropem z agawy.
Podawaj schłodzone.
Przepis oryginalny tutaj.
I kilka zdjęć z warsztatów, które Kasia prowadziła w zaprzyjaźnionej Dziecioladzie:
taki mus zjadłabym choćby teraz! :)
OdpowiedzUsuńTrochę długo się czeka na kaszę, ale 3 kwadranse i jest na stole :-)
UsuńSuper sprawdził się przed moim treningiem biegowym i do tego był smaczny!
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis:)
Cieszę się i dopinguję przy bieganiu, pozdrawiam!
Usuń